25 mai 2011

Cum a fost la bouldering in Bratilesti - Video



Un scurt clip video cu tura de bouldering de la Bratilesti, jud. Buzau. (Daca vizionezi din email, da click pe titlul postarii pentru a vedea clipul)

Cat e de fain?

Ca peisaj e super! Bolovani de gresie cat de cat compacta, presarati pe un deal/poiana cu pini mici, cu trasee medii (mai ales in zona de tabara, chiar pe platoul de langa sat). Foarte romantic locul!

Mai sunt turnulete de gresie si blocuri "in spate" insa noi nu am fost acolo. Mai multe pot sa ne spuna Oana, Pti si Mihai fiindca ei au stat doua zile si s-au catarat mai mult.

Cum ajungi la Bratilesti

Din Brasov se merge catre Prejmer apoi spre Intorsura Buzaului si mai departe spre Buzau pana in satul Magura, pe DN 10.

Din Magura, se face stanga (intersectie in V - un drum secundar pleaca din DN) si se merge cca. 30 de km prin mai multe sate pana in Bratilesti. Drumu e prost si dureaza mai mult de o ora...

Aveti aici harta cu ultimu sector de drum marcat.

Ce mai e p-acolo

Eu am ramas impresionat de o faleza de gresie foarte tare (de calitate) dintr-un sat vecin (se vede in video). Cred ca se pot bate cel putin 10 trasee de escalada - e o fata cazuta, inalta de 25 - 30 de metri. Localnicii de acolo ne-au zis ca mai sunt bolovani in zona, insa nu ne-am dus sa cercetam.

Cu alta ocazie merita balaurit si p-acolo (satele Nemertea, Paltinis, Varlaam).

Cand ne mai plictisim de escalada, poate mai mergem. Cine s-ar baga?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu